U wilt weten hoeveel uw huis waard is. U gaat opzoek naar: ‘Taxatie Zwolle’. Heel wijs dat u dit doet want de waarde van een huis is niet in alle situaties hetzelfde, hoe vreemd dat ook lijkt. Een woning heeft als het ware verschillende 'waarden'. Elk onroerend goed heeft namelijk een subjectieve en objectieve waarde. De subjectieve waarde is voor iedereen anders. Zo zal de waarde voor de eigenaar anders zijn dan voor een potentiele koper en is een bouwwaarde voor een verzekeringsmaatschappij interessant, maar werkt een bank of andere geldverstrekker met de marktwaarde vrij van huur en gebruik. Holtland is dé taxateur in Zwolle en ont zorgt u op het gebied van taxatie compleet. Dus Taxatie Zwolle? Holtland Makelaardij!

Bij elke 'waarde' hoort een ander geldbedrag. Daarom zal er op een gegeven moment gevraagd worden naar een objectieve waarde van het onroerend goed. Niet alleen kopers en verkopers, maar ook instanties zoals de belastingdienst, verzekeringsmaatschappijen en niet te vergeten financiële instellingen hebben behoefte aan een objectieve waarde.

Om een bepaalde waarde van een huis vast te stellen kan Holtland Makelaardij een taxatie maken. De makelaar gaat voor u naar de woning, taxeert deze en brengt vervolgens een officieel taxatierapport voor u uit. Dit rapport kunt u gebruiken:

  • Voor de aanvraag van een hypotheek en financiering van een onroerend goed (NWWI),
  • Voor een verdeling in de boedelscheiding
  • Bij aangifte successiebelasting
  • Voor een minnelijke waardering in verband met de belastingen

Als makelaar/taxateur is Holtland makelaardij gecertificeerd en ingeschreven bij de Stichting VastgoedCert en het NRVT, het Nederlands Register voor Taxateurs, kwaliteitsregisters van makelaars en taxateurs. Doordat ons kantoor is aangesloten bij de NVM / NWWI / en andere validatie instituten worden onze taxatierapporten door alle banken en instellingen geaccepteerd. Eén voorwaarde is wel dat het object in de regio Zwolle (straal van 20 kilometer) gelegen moet zijn.

De kosten van een taxatierapport zijn afhankelijk van de getaxeerde waarden en voor welk doel u de taxatie wenst. Voor vragen hierover of voor een vrijblijvend verkoopadvies kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op deze pagina.

038-4221394 Contact